▼本日使用しているお気に入りキッチン/食品アイテム
My favorite kitchen item / food item
◎今日のお弁当箱 曲げわっぱ小判弁当箱ナチュラル
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◎turk ターク Roast Frying pan 28cm ローストフライパン
rel=”nofollow”>http://amzn.to/20zlReZ
◎Arte Legno | アルテレニョ のカッティングボード
形違いですが、1点ものですので同じものはありません。
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◎笹の葉(食品用)
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今日はガパオライス。
最近ハマったおからパウダーを入れて、
ちょっぴりかさ増し、ヘルシーにしてみました。
しかし、目玉焼き。
この季節なので完全に火を入れましたが、
これならゆで卵のほうが色味がよかったなーと後悔・・・(ーー;
卵の乗せ方もなぜ横にしなかったのかー!?
おから効果について
http://mery.jp/8949
因みに、おからパウダー100円均一にも売ってますよ~
ぜひ作ってみてね♪
Blog「お弁当中」
http://obentotyu.blogspot.jp/
▼今日のお弁当メニュー
・ガパオライス&目玉焼き
・マロニーサラダ
・じゃこピーマン
・プチトマト
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【ガパオライス】
<材料>
鶏挽き肉 150~300g
おから 大1(おからを入れる場合はひき肉150g)
酒 大1
玉ねぎ 1/2個
パプリカ 1/2こ(または赤ピーマン1個)
ニンニク 1カケ
鷹の爪 1本 種を取って輪切り
(調味料)
A.砂糖 大1/2
A.ナンプラー 大1
A.オイスターソース 大1
A.水 大2
バジル 3枝ぐらい
<作り方>
1.鶏肉にお酒とおからを加えて混ぜる
2.フライパンにニンニクと鷹の爪を入れ香りが出たら玉ねぎパプリカ、ひき肉を加える
3.調味料Aを加え、汁気がなくなるまで煮る。
4.バジルを千切って加える
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**Since the English do not know, it has been translated by using the google translation.
I’m sorry when I make a mistake.**
▼Today’s obento MENU
.Gapao rice&fried egg
.vermicelli salad (thin noodles made from potato starch)
.Green pepper & young fish stir-fly
.Cherry tomato
[Gapao rice]
(cooking ingredients)
Minced chicken meat 150~200g
Okara powder(Soy pulp) 1tbsp
Sake 1tbsp
1/2 Onion
1/2 Paprika (or 1 Red bell pepper)
A clove of garlic…Slices
A red pepper…remove the seeds and cut into round slices.
(seasoning)
A.Sugar 1/2tbsp
A.Nampula 1tbsp
A.Oyster sauce 1tbsp
A.Water 2tbsp
About 3 branches sweet basil(Gapao)
(How to make)
1. Liquor and soy pulp are added to chicken and it’s mixed.
2. If garlic and red chili pepper are put in a frying pan, and it’s aromatic, onion paprika and ground meat are added.
3. Seasoning A is added and it’s boiled until a juice disappears.
4. Basil is torn up and added.
In my blog sidebar there is the translation button.
In the case of smartphones, it is available translation by the WEB version display.
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