伊達巻の作り方|フライパンで簡単!ミキサー不要!おせち料理の定番!しっとり美味しい伊達巻レシピ!【おせち・お正月レシピ・簡単レシピ】【料理研究家ゆかり】

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こんにちは、料理研究家のゆかりです。
今回は『伊達巻』の作り方をご紹介します。フライパンで手軽に作れて、ミキサーも不要。しっとり甘く仕上がるので、初めての方でも失敗しにくいレシピです。市販品に頼らず、おせちやお正月料理にぴったりな伊達巻をぜひ手作りしてみてください!

Hello, I’m Yukari, a cooking researcher.
This time, I’ll be showing you how to make “datemaki.” It can be easily made in a frying pan, and no mixer is required. It turns out moist and sweet, so it’s a recipe that even beginners can’t go wrong with. Why not try making your own datemaki, perfect for osechi or New Year’s dishes, without relying on store-bought products?

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■材料(作りやすい分量)
・はんぺん 1枚(110g)
・卵 4個
・砂糖 大さじ3
・みりん 大さじ1
・白だし 小さじ1
・塩 ひとつまみ
・サラダ油 適量

■作り方
1.はんぺんをポリ袋に入れて潰して裏漉しする。
2.ボウルに移し、砂糖と塩を加えて混ぜ、白だしを加えて混ぜる。
3.卵を加えよく混ぜる。
4.フライパンに油をひき、③を流し入れ蓋をして弱火で12〜15分焼く。
5.焼き色が付いたら裏返して弱火で1分ほと焼く。
6.取り出し、両端を切り落とす。
7.鬼すだれの上におき、内側に浅く切り込みを入れ、手前からきつめに巻き、両端を輪ゴムで止めて、冷めたらカットして完成。

■ingredients
・1 piece Hanpen
・4 Eggs
・3 tbsp Sugar
・1 tbsp Mirin
・1 tsp White dashi
・a pinch of Salt
・Vegetable oil

■Instructions
1. Place the hanpen in a plastic bag and mash it.
2. Transfer to a bowl and add sugar and salt, mixing, then add the white dashi and mixing.
3. Add the eggs and mix well.
4. Add oil to a frying pan, pour in 3, cover and cook over low heat for 12-15 minutes.
5. Once browned, flip and cook over low heat for about 1 minute.
6. Remove from the heat and cut off both ends.
7. Place on a bamboo blind, make a shallow cut on the inside, roll tightly from the front and secure with rubber bands on both ends, allow to cool and then cut and finish.

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🍳オススメ簡単レシピ

◎鶏チャーシューの作り方
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◎お煮しめの作り方
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