▼本日使用しているお気に入りキッチン/食品アイテム
My favorite kitchen item / food item
◎今日のお弁当箱 カフェ丼保温ランチジャー
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◎Staub ストウブ ココット・ラウンド 18cm ブラック
http://amzn.to/28NtdN0
◎DANSK片手鍋 (ブルーを使っています)
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#関電あなたのお弁当withheart
Blog「お弁当中」
http://obentotyu.blogspot.jp/
▼今日のお弁当メニュー
・ラタトゥイユの冷製パスタ
・ししとうの豚巻き
・焼きとうもろこし
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以前つくったラタトゥイユ動画はこちら/How to make Ratatouille
「ごはんあれこれ~常備菜How to make Jobisai」
今回は、「かけるとまと」を使わずにフレッシュトマト3個で
無水調理しました。
その時々で具や調味料も若干ちがいますがご了承くださいませ^^;
ランチジャー、保温できるということは保冷もできるということですよね。
ってことで使ってみました。
ラタトゥイユと上から被せる蓋の間に保冷剤を入れようと
思ってたんですが、入る隙間がありませんでした^^;
冬は保温であったかパスタもいいですね!
【ラタトゥイユ】
<材料>
・茄子 1本 乱切り
・人参 1/2本 乱切り
・玉ねぎ 1/2 くし切り
・ピーマン 2個 乱切り
・トマト 3個 1口大にカット
・鶏もも肉 1枚 1口大にカット
・オリーブオイル 大さじ2
・ニンニク 1カケ スライス
・ローリエ 2枚
・ケチャップ 大3
・顆粒コンソメ 小1
・ハーブソルト(塩とお好みのハーブでも)
・ブラックペッパー 適量
・粉チーズ お好みで
<作り方>
1.鍋にオリーブオイルとニンニクを入れて香りが出るまで炒める
2.1に鶏肉を加え、皮目から焼き、焼色が付いたら一旦取り出す
3.トマト以外の野菜を加えてよく炒める
4.トマトを加えて、少し炒めらたらローリエ、ハーブソルト、ブラックペッパー、コンソメケチャップ、塩、ブラックペッパーを加えて蓋をして10分ほど煮る。
5.最後に粉チーズを振ってできあがり。
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**Since the English do not know, it has been translated by using the google translation.
I’m sorry when I make a mistake.**
▼Today’s obento MENU
.Cold Pasta Salad of Ratatouille sauce
.Sweet green pepper wrapped in pork
.Grilled corn
[Ratatouille]
(cooking ingredients)
* 1 eggplant
* 1/2 carrot
* 1/2 onion
* 2 green peppers
*3 tomato
*1 Chicken Thigh
(Seasoning)
* Olive oil 1tbsp
*A clove of garlic
* 2 bay leaves
* Ketchup 3tbsp
* Consomme of granules 1tsp.
* Herb salt (with salt and herb you like)
* Black pepper Proper amount.
* Grated cheese By a taste.
(How to make)
1. Olive oil and garlic are put in a pot, and it’s fried until it’s aromatic.
Chicken is added to 2.1 and it’s baked from lenticel, and if the baking color sticks, it’s taken out once.
3. Vegetables besides the tomato are added and often fried.
4. Tomato is added, and, a little, frying, I add cod bay leaf, herb salt, black pepper, consomme ketchup, salt and black pepper, put the lid and boil for about 10 minutes.
5. Grated cheese is shaken at the end, and, finish.
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