▼本日使用しているお気に入りキッチン/食品アイテム
My favorite kitchen item / food item
◎今日のお弁当箱 雅竹 すす竹アジロ編おむすび篭
http://amzn.to/28LpATV
◎turk ターク Classic Frying pan 18cm クラシックフライパン
http://amzn.to/20vquqs
◎turk ターク Roast Frying pan 28cm ローストフライパン
http://amzn.to/20zlReZ
◎Arte Legno | アルテレニョ のカッティングボード
形違いですが、1点ものですので同じものはありません。
http://amzn.to/1WMe52Q
◎リバーライト 極ROOTS たまご焼 小
http://amzn.to/1ZeNQQZ
——————————————————————————————
今日は、結構詰め込むギリギリまで悩みました。笑
「何をメインにするか!?」って。
ミニアメドクにしようと決めてからも、
おかずどうしよ??って悩んで、
結構ギリギリにタンドリーチキンを焼いて・・・
タンドリーチキン使ったから、明日どうしよ??
・・・って明日のメニューも悩んでます。笑
色々と予定が狂ったので、
動画編集しながら微妙だな~と思いつつ、アップしました。
すみません。
でも、大丈夫。
明日のお弁当は決まったから。笑
Blog「お弁当中」
http://obentotyu.blogspot.jp/
▼今日のお弁当メニュー
・みーくんおにぎり
・ミニアメリカンドック
・タンドリーチキン
・お花卵焼き
・人参のバタケチャ炒め
・プチトマト
———————————————
【ミニ・アメリカンドッグ】
<材料>
・魚肉ソーセージ 2本
(またはウインナー 5~6本)
A. ホットケーキミックス 100g
A. 牛乳 80cc
A. マヨネーズ 大1
<作り方>
1.魚肉ソーセージまたはウインナーは、2cm幅ぐらいにカット。
2.A.を混ぜあわせる。
3.①を爪楊枝で刺し、②を回すようにして付けて揚げる。
【タンドリーチキン】
<材料>
・鶏肉(胸でもモモでも) 1~2枚
・塩、胡椒 適量
A.ヨーグルト 大5
A.ケチャップ 大2
A.醤油 大1
A.はちみつ 大1
A.カレー粉 大1
A.ターメリック 小1
A.塩 小1/2
A.黒胡椒 適量
(あればパプリカパウダー、クミン、ガラムマサラなどお好みのスパイス)
<作り方>
1.鶏肉は塩コショウをし、皮目にフォークで数か所穴をあけ1口大にカットする
2.ビニール袋に鶏肉とAを入れ、空気を抜いて閉じる
3.よく揉んで1日以上漬ける
———————————————
**Since the English do not know, it has been translated by using the google translation.
I’m sorry when I make a mistake.**
▼Today’s obento MENU
.Rice ball
.Mini corn dog
.Tandoori Chicken
.Fried butter ketchup of carrots
.flower of rolled eggs
.Cherry tomato
[Mini corn dog]
(cooking ingredients)
Fish sausage 2
(Or wiener 5-6 pieces)
A.Pancake mix 100g
A.Milk 80cc
A.Mayonnaise 1tbsp
(How to make)
1. Fish sausage or a wiener is cut about 2cm margin.
2.A. is mixed.
3.(1) is stuck by a toothpick, and I make(2) pass, and it’s deep-fly.
[Tandoori Chicken]
(cooking ingredients)
* Chicken (by a chest, for peach) 1-2
* Salt and pepper to taste
(Seasoning)
A. Yogurt 5tbsp.
A. Soy sauce 1tbsp
A. Honey Big 1tbsp
A. Curry powder 1tbsp
A. Turmeric Small 1tbsp
A. Salt 1/2tsp
A. Black pepper to taste
paprika powder, cumin , garam masala…e.t.c (as you like)
(How to make)
1. season chicken with pepper and salt
2. make several holes in lenticel by a fork and cut in bite size.
3. It’s deflated and it’s closed including chicken and A in a plastic bag.
4.At 3 well massaged, marinate more than a day
In my blog sidebar there is the translation button.
In the case of smartphones, it is available translation by the WEB version display.
コメント