半熟味玉弁当②~How to make today’s obento【LunchBox】~259時限目 【お弁当】

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▼本日使用しているお気に入りキッチン/食品アイテム
 My favorite kitchen item / food item

◎turk ターク Roast Frying pan 28cm ローストフライパン
 http://amzn.to/20zlReZ

◎Arte Legno | アルテレニョ  のカッティングボード
 形違いですが、1点ものですので同じものはありません。
  href=”http://amzn.to/1WMe52Q” target=”_blank” rel=”nofollow”>http://amzn.to/1WMe52Q

◎Rabbit Rice spoon ラビット ライススプーン ホワイト 
 http://amzn.to/28Wz9S8
 うさぎ型の立つしゃもじです。
 使用しない時は立てて置けるので便利♪

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以前好評だった味玉おにぎりとは、少し作り方を変えてみました。
味玉を漬けていたつゆを使って味付けし、水分を吸収と、コクを出すために天かすを入れました。
味玉は前日に作っておいてくださいね♪

◎「半熟卵おにぎり」 (2015/4/8公開)
https://www.youtube.com/watch?v=aVYXUhYG888

【半熟ゆで卵の作り方】

1.冷蔵庫から出した卵2~3個。
2.卵のお尻の方(尖っていない方)をコツコツと優しく叩いて
  割れ目を入れます。(割れ目が見えるか見えないかぐらいでOK)
3.鍋に卵を入れ、被るくらいの水と塩大1程度入れて
強めの中火にかけます
4.沸騰したら弱火にして5分茹でます。
5.冷水にとり、殻を剥きます。
  (または、冷水から7分茹でて冷水に取っても。)

※気温や鍋の大きさなどにより、半熟具合が異なりますのでご了承ください。

【味玉おにぎり用味玉の作り方】

1.半熟に茹でた卵2~3個をビニール袋に入れます。
2.昆布つゆ(3倍濃縮)大2~3杯 入れます。
3.袋を水につけて空気を抜きながら結びます。
4.冷蔵庫で半日~1日置きます。
 
※1日以上漬けると塩辛くなるので注意してください。

Blog「お弁当中」
http://obentotyu.blogspot.jp/

▼今日6/24のお弁当メニュー
・味玉おにぎり
・豚とエリンギの焼き肉
・ピーマンの胡麻和え
・シソチーチくるくる
Recipe→https://www.youtube.com/watch?v=x8Y-29eevEc(1:40)
・カボチャとチーズサラダのハムカップ

▼Today’s obento MENU 
.”ONIGIRI” Soft-boiled egg with a taste
.Pork and Eringi mushroom saute (B.B.Q sauce)
.Green pepper dressed with sesame sauce
.Green perilla cheese chikuwa roll
Recipe→https://www.youtube.com/watch?v=x8Y-29eevEc(1:40)
.Pumpkin and cheese salad in ham cup

[How to make soft-boiled boiled egg]
1. Eggs two to three that were out of the refrigerator.
2. And those of the egg of ass (If you have not pointed) tapped gently plugging away
Put the crack. (OK in about do not look or crack is visible)
3. Put the eggs in a pot, put water and Shiodai 1 degree of much suffer
     Put on medium heat of stronger
4. On low heat boils to boil 5 minutes.
Five. Taken up in cold water, strip the shell.
(Or, even taking in cold water boil 7 minutes from the cold water.)

※ due to temperature and pot size, please understand that it is different soft-boiled condition.

[How to make the taste of ball for the taste ball rice ball]
1. The eggs two to three boiled to the soft-boiled and put in a plastic bag.
2. Kelp soup (3-fold concentrated) Put large two to three cups.
3. The bag dipped in water and tie while unplug the air.
4. Place half a day to a day in the refrigerator.

※ Please note dipped becomes salty more than one day.

※Since the English do not know, it has been translated by using the google translation.
I’m sorry when I make a mistake.

In my blog sidebar there is the translation button.
In the case of smartphones, it is available translation by the WEB version display.

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