パッタイ風焼きそばと トムヤム風即席スープ弁当~How to make today’s obento【LunchBox】~281時限目 【お弁当】

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▼本日使用しているお気に入りキッチン/食品アイテム
 My favorite kitchen item / food item

◎今日のお弁当箱 無印良品 液体とニオイが漏れない バルブ付き密閉ホーロー保存容器
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◎turk ターク Roast Frying pan 28cm ローストフライパン
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◎Arte Legno | アルテレニョ  のカッティングボード
 形違いですが、1点ものですので同じものはありません。
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◎ナンファー トムヤムペースト 227g
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◎海藻トロっとスープ  33g
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◎ル・パルフェ (保存ビン) ダブルキャップジャー 500cc
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今日は、焼きそば弁当です!
でもただの焼きそばでは面白く無いので、今回はタイのパッタイ風焼きそばに挑戦!

麺をお酒を入れてレンジで温めたのですが、
そうするとちょっと麺が伸び気味に・・・
なので、お弁当に入れる時は、軽く麺を温めた後、
焼色が付くくらい焼いてから絡めてあげると伸びにくいと思います♪

さっぱりと美味しくできました。

材料もあるもので作ったのですが、
ニラとモヤシで作るとさらにパッタイに近づくと思います。
ぜひお試しあれ~♪
 

Blog「お弁当中」
http://obentotyu.blogspot.jp/

#関電あなたのお弁当withheart

▼今日のお弁当メニュー
・パッタイ風焼きそば
・即席トムヤムスープ

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【パッタイ風焼きそば】
<材料>
焼きそば麺 2玉 
ニンニクみじん切り 1/2カケ
ショウガのみじん切り 1カケ
桜えびのみじん切り 大2
エビ 8尾
玉ねぎ 1/4 個 薄切り
小松菜(ニラ) 1/2把 3~4cmのざく切り
モヤシ 1/2袋(今回はなかったので入れてません)

A.砂糖 小2
A.ナンプラー大1
A.オイスターソース 小1

◯スウィートチリソース 大1
◯レモン汁 大3
◯カシューナッツ(ピーナッツ)みじん切り 適量

<作り方>
1.フライパンに油をひき、ショウガ、にんにく、桜えびのみじん切りを香りが出るまで炒める。
2.耐熱ボウルに焼きそば麺を入れ、ラップをして1~2分ほど温める。
3.エビを加えて炒め、さらに玉ねぎ、小松菜、モヤシを順に加えて炒める。
4.温めた麺を別のフライパンで焼色が付くくらい焼く。
 (動画では焼いていませんが、その作業で麺が美味しく伸びにくくなります。)
5.3に麺を入れ、調味料Aで炒める。
6.火を止めて、最後に調味料◯を加えて混ぜる。

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**Since the English do not know, it has been translated by using the google translation.
I’m sorry when I make a mistake.**

▼Today’s obento MENU 
.Pad-thai(Thai-style) fried noodles
.Instant Tom Yum soup

[PATTAI (Thai-style) fried noodles]
(cooking ingredients)
2 Chow mein noodles
Chopped garlic…1/2 clove
Chopped ginger …1clove
Chopped sakura shrimp 2tbsp
8 tails of shrimp
An onion 1/4 are cut thin.
Japanese mustard spinach 1/2 bundles A coarse cut of 3~4cm
1/2 bags of sprout (There was no this time, so, it isn’t kept.)

(Seasoning)
A. Sugar 2tsp
A. Nam pla 1tbsp
A. Oyster sauce 1tsp

*Sweet chili sauce 1tbsp.
* Drop of lemon juice 3tbsp.
* Mincing of cashew nuts (peanut) Proper amount

(How to make)
1. I oil a frying pan and mincing of ginger, garlic and small shrimp is fried until it’s aromatic.
2. It’s wrapped in a heat-resistant bowl including noodles of fried noodles, and, 1-about 2 minutes, it’s heated up.
3. Shrimp is added and fried, and also, onion, Komatsuna leaf and sprout, as well as the order, it’s fried.
4. The noodles heated up are baked so that the baking color sticks by a different frying pan.
(It isn’t being baked by an animation, but noodles become difficult to improve in the work well.)
Noodles are put in 5.3 and it’s fried by seasoning A.
6. Heat is turned off, seasoning◯ is added in the end and it’s mixed.

In my blog sidebar there is the translation button.
In the case of smartphones, it is available translation by the WEB version display.

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