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【本日のレシピと食材】
(材料)
とうもろこし 2本
(とうもろこしご飯)4人前
とうもろこし 1本
お米 2合
水 360cc
酒 大さじ2※約30㏄
塩 小さじ1※約5g
こぶ茶 3g
バター 15g
しょうゆ 小さじ2※約10㏄
【作り方】
① 茎を少し切り落とし、新鮮な断面にしておく※ひげがあったら切り落とします
② 茎の部分だけ水に浸して30分置き、吸水させます
③ 30分経過したら、皮の表面を洗っておきます※外皮が汚い場合は1枚だけ剥きます
④ 深めのフライパンを用意して、1~2センチほどの水を入れます
⑤ フライパンの中に入るお皿を用意します
⑥ 割りばしをお皿の上に橋渡しをします
⑦ トウモロコシを乗せて蓋をして沸かします
⑧ 沸いたら10分間蒸します※途中5分経過したら裏返します
⑨ 10分経過したら、火を止めて蓋をしたまま粗熱を取ります
⑩ とうもろこしを取り出して、皮つきのまま完全に冷まします
⑪ 食べる前に皮をむきます
【作り方のポイント】
① 買ってきたら、十分な吸水をさせてから蒸してください
② 皮は一切剥かずに蒸します
③ 10分蒸したら、すぐには出さずに蓋をした状態で粗熱を取ることで、保湿を保てます
④ 食べるまでは、外皮を剥かないでください
Chef’s Secret! A Corn Cooking Method You’ll Use for Life!
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【Today’s recipe and ingredients】
(Ingredients – for cooking corn)
Corn on the cob: 2 ears
(Ingredients – for corn rice)
Corn on the cob: 1 ear
White rice: 2 cups (uncooked, Japanese rice cup size ≈ 180 ml per cup)
Water: 360 cc
Sake (Japanese rice wine): 2 tablespoons (approx. 30 cc)
Salt: 1 teaspoon (approx. 5 g)
Kombu tea powder: 3 g
Butter: 15 g
Soy sauce: 2 teaspoons (approx. 10 cc)
【How to make】
① Trim the stalk slightly to expose a fresh cut surface. If the silk (hairs) remain, cut them off as well.
② Soak only the stalk end in water for 30 minutes to allow it to absorb moisture.
③ After 30 minutes, wash the outer surface of the husk. If the outer husk is too dirty, remove just the outermost layer.
④ Prepare a deep frying pan and pour in about 1–2 cm of water.
⑤ Place a heatproof plate inside the pan.
⑥ Lay chopsticks across the plate to form a rack.
⑦ Place the corn (still in husk) on top of the chopsticks, cover with a lid, and bring the water to a boil.
⑧ Once boiling, steam the corn for 10 minutes. After 5 minutes, flip the corn over.
⑨ After 10 minutes, turn off the heat and let the corn cool slightly with the lid still on.
⑩ Remove the corn and let it cool completely while still in the husk.
⑪ Peel the husk just before eating.
【Makeup points】
① After purchasing, allow the corn to fully absorb moisture before steaming.
② Steam the corn without removing any of the husk.
③ After steaming for 10 minutes, do not remove the lid immediately. Let the corn cool slightly inside the pot with the lid on to retain moisture.
④ Do not peel off the husk until just before eating.
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(自己紹介)
都内の有名レストランのメニューをプロデュースしながら、新しい視点からの料理の開発をしており、料理人兼クリエイターとしての仕事をしております。
北米やアジアなど海外での活動経験もあり、グローバルな視点からも料理を研究し続けています。
休みの日は家族と一緒に料理を作って、出来るだけ家族との時間を大事に過ごしております。
(Profile)
He designed menus for famous restaurants in Tokyo!
I also supervise the development of fees from a new perspective and
concept plans for new restaurants and work as a chef and creator.
He has experience working overseas in North America and Asia, and continues to study cuisine from a global perspective.
On my days off, I cook for my family and spend as much time as possible with them.
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